Muay Thai Træning

Muay Thai Træning

Muay Thai, eller måske bedre kendt som thaiboksning, er en traditionel kampsport som stammer fra – ja, du gættede rigtigt – Thailand, og er også landets nationalsport. Sporten har hurtigt bredt sig over hele verden, og bliver stadig større. Der er mulighed for at gå til undervisning i det flere steder i Danmark. Derudover er thaiboksning også et af grundelementerne for Mixed Martial Arts, og mange succesfulde fighters er kendte for at bruge mange taktikker og teknikker fra thaiboksning, heriblandt slag og albueslag, spark og knæslag. Dermed har MMA måske også været med til, at gøre thaiboksning mere populært, eftersom MMA er den hurtigst voksende sport i verden.
Hvad er Muay Thai?

I thaiboksning må man ramme alle dele af kroppen bortset fra ryggen, baghovedet og skridtet. Desuden må man også bruge alt til at angribe sin modstander med, med undtagelse af hovedet. Dette er blandt andet forskellen fra thaiboksning i forhold til kickboksning og normal boksning, hvor det ikke er tilladt at angribe med albuer, knæ, m.m. Når man kæmper til thaiboksning, kræver det noget godt kampsportsudstyr. Her indgår hovedbeskytter, benbeskyttere, tandbeskytter og boksehandsker. Som amatør bruger man mere beskyttelse, end man gør når man kæmper professionelt. Muay Thai er en kampsport i den mere brutale ende, men alle typer mennesker kan starte, og man trænes i kondition, styrke og teknikker. Man kan endda starte til det som barn, hvor der er fokus på læring gennem leg.

Der bliver også afholdt en del stævner i Danmark. I mange byer er sporten stadig relativt ny, men er dog ved at overvinde en stor popularitet blandt mange.
Sporten har udviklet sig gennem tiden, efter indflydelse fra den vestlige verden. Oprindeligt var der ikke runder, vægtklasser, udstyr osv., men sporten blev i 1930’erne udviklet til en moderne kampsport. Der er nogle klubber rundt omkring i Danmark, men også mange fitness centre har taget nogle af sportens dele og aspekter til sig, og det bliver meget brugt til styrke- og konditionstræning. Dog behøver man ikke at være i topform for at starte, da det kommer efterhånden som man træner, så man skal ikke være intimideret over, at sporten er kendt for at være krævende.
Mere end bare kamp

Selvom Muay Thai kan ses som en temmelig brutal sport, handler det lige så meget om at være ydmyg og respektfuld. Man bliver udviklet lige så meget mentalt som fysisk, så man bliver styrket inden for flere forskellige områder. På højt niveau, er sporten også udfordrende når det gælder teknikker, når det kommer til de mere avancerede thaibokseteknikker og konditionstræning. En god udøver af thaiboksning er altså også i balance med sig selv. Når man går til en kampsport, kræver det også, at man har kontrol over sig selv og sin krop, og næsten ubevidst styrker man dermed sig selv mentalt, efterhånden som man træner. Her bliver stereotypen omkring at udøverne af thaiboksning måske kan være aggressive eller voldelige, altså brudt, ligesom den bliver med mange andre kampsportstyper. Atleterne er ofte imødekommende, respektfulde og ydmyge, da det også er noget, man gerne vil lægge fokus på under træningen.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv