Begynde til Kampsport

Kampsport – hvad kræver det af udstyr og er udstyr vigtigt?
Kampsport er, ligesom navnet siger, en række af sportsgrene, hvor det primære hovedmål er, at få modstanderen til at give op på den ene eller anden måde ved at slå, sparke eller bryde med denne. Det siger således også sig selv, at det er vigtigt at have det rigtige udstyr på til den rigtige kampsport, da noget af udstyret faktisk kan redde dit liv – og er påkrævet. Det gør dig ikke til en svagpisser at have det rigtige udstyr på: Det er tværtimod de kloge atleter, der bruger det nødvendige udstyr for at beskytte sig mest muligt.
Som skrevet afhænger udstyret af den kampsport, som du vil dyrke, og der er derfor ikke nogen decideret tjek-liste, som du kan følge på din shoppetur. Når det så er sagt, så kan du mange gange bruge din sunde fornuft og tænke dig til det udstyr, der er nødvendigt. Generelt kræver kampsport ikke de store mængder af udstyr, og det er især i ungdomsrækkerne, at der er mere udstyr påkrævet. Det siger dog sig selv, at du næsten altid har brug for f.eks. en tandbeskytter, således at dine tænder ikke blevet slået eller sparket ud. Dette er det ultimative standardudstyr og er påkrævet i rigtig mange kampsporter.
Der er ligeledes en del sportsgrene, hvor det at bære handsker er påkrævet. Dette er set i lyset af, at handskerne både beskytter dine hænder, men faktisk også din modstanders hoved. Det giver ikke den samme skade at slå med handsken i forhold til, hvis du slog med knytnæve. Handsker er derfor også standardudstyr i f.eks. boksning. I boksning er det ligeledes påkrævet at have hjelm på op igennem ungdomsrækkerne. Man har gennem tiden set mange unge mennesker, der har fået lagt deres liv i ruiner pga. f.eks. hjernerystelser, og der er derfor regulationer, der siger, at ungdoms-boksere skal have hjelm på.
Der er andre dele af kampsportens verden, hvor du ikke behøver samme grad af udstyr som i f.eks. boksning. En gren, der her kan nævnes, er f.eks. kick-boksning, hvor udstyrsmængden er minimal. Her skal du kun have tandbeskytter og en stramt sat tape rundt om dine hænder for at beskytte disse. Derudover er der ikke andre udstyrs-regulativer – man har primært valgt at fokusere på regulativer i selve kampen for at skåne udøverne.
Hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr, som du skal have for at dyrke den kampsport, som du finder interessant, så er der altid hjælp at hente på de forskellige forbunds-hjemmesider. Til hver kampsport er der et forbund, og de vil kunne hjælpe dig med alle dine spørgsmål omkring udstyr, hvis du blot kontakter dem. Der kan nemlig være specielle krav og/eller gode råd, som du måske bør følge, når du køber udstyr til din specifikke kampsport.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv