Hvem kan gå til kampsport?

Kampsport af mange forskellige variationer såsom MMA eller muay thai er langsomt ved at få rodfæstet sig i Danmark og er blevet en større og større del af den kampsportsscene, der nu engang er i Danmark, som konstant er voksende. Det er altså ikke længere nogen hemmelighed, at kampsport er populært og det er specielt hos de unge, at det rammer lige ind i målgruppen og her der hverves mange nye medlemmer. Men så kan man godt stille sig det spørgsmål: er det kun de unge der kan gå til kampsport? Kræver det en ung fysik, hvis man vil i gang med nogen så krævende?

Alle kan gå til kampsport

Selvom de fleste nok har den opfattelse, at kampsport er noget de unge går og bruger deres tid på, så er det faktisk en helt forkerte opfattelse man har sig, hvis man tror, at det kun er de unge der kan begynde sådan noget. Som sådan er der absolut ingenting der forhindrer, at en 70-årig dame fra Taastrup melder sig ind og begynder på kampsport. Den eneste begrænsninger der som sådan er rent fysisk er, at man skal kunne holde til den lidt – til tider – voldsomme sport. Det betyder, at hvis man har en meget svag fysik, som ikke kan forbedres gennem træning, så er det måske ikke det bedste valg. Hvis man derimod f.eks. er en 50-årig mand, som måske ikke er i den bedste form, men gerne vil gøre noget godt for kroppen og fysikken, så vil kampsport være den helt perfekte løsning, for man får ikke kun et formål, men også en rigtig god træning, så man ikke bare pumper afsted nede i træningscentret uden noget mål. I kampsport kan mål måles meget konkret afhængigt af om man vinder eller taber.

Det handler om det mentale – ikke fysikken

Trods det meget simple krav til fysikken, så er det faktisk ikke der det største krav er at finde. Det er derimod i det mentale man skal være klar og i stand til at gå til kampsport. Man bliver ikke god til kampsport ved at ligge på sofaen, så man skal være indstillet på, at der vil være en masse hårdt arbejde involveret og der skal oparbejdes et niveau af disciplin, så man også kan opnå nogle resultater og være stolt af sig selv rent sportsmæssigt. Det mentale er altså lige så vigtigt som det fysiske. Find en klub nær dig på følgende link: http://www.nysport.dk/klubber-kampsport.aspx

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv